
Monte Tre Carlini Negroamaro
7.200 Ft
Valle d’Itria termővidékről, tengerszint felett 420 m. 100% Negroamaro szőlőből. Erjesztés után érlelése acél tartályban történik, majd 50% francia tölgyfa hordóban és 50% acél tartályban 12 hónapig, majd 6 hónapig palackban. A különleges érlelési eljárás végén száraz, telt, erőteljes ízű bort kapunk harmonikus tanninokkal. Húsokhoz és nehezebb tésztaételekhez ajánljuk.
Termővidék: Valle d’Itria, tengerszint felett 420 m
Talaj: meszes vörös föld
Szőlőfajta: 100% Negroamaro
Előállítás: erjesztés után érlelés acél tartályban, majd 50 % francia tölgyfa hordóban és 50 % acél tartályban 12 hónapig, majd 6 hónapig palackban.
Szín: lilába hajló rubin vörös
Illat: gyümölcsös, málna, szilva, cseresznye aromával és enyhén fahéjas és kávés aromákkal
Íz: száraz, telt erőteljes harmonikus tanninokkal
Ajánlás: húsokhoz, nehezebb tésztákhoz
Javasolt fogyasztása: 18° – 20° C fok alatt
Alkoholtartalom: 14%
Termővidék: Valle d’Itria, tengerszint felett 420 m
Talaj: meszes vörös föld
Szőlőfajta: 100% Negroamaro
Előállítás: erjesztés után érlelés acél tartályban, majd 50 % francia tölgyfa hordóban és 50 % acél tartályban 12 hónapig, majd 6 hónapig palackban.
Szín: lilába hajló rubin vörös
Illat: gyümölcsös, málna, szilva, cseresznye aromával és enyhén fahéjas és kávés aromákkal
Íz: száraz, telt erőteljes harmonikus tanninokkal
Ajánlás: húsokhoz, nehezebb tésztákhoz
Javasolt fogyasztása: 18° – 20° C fok alatt
Alkoholtartalom: 14%