
Valdo Cuvee 1926 Superiore D.O.C.G.
1 db. és 6 db. közt 4290 Ft / db.
7 db.-tól 4290 Ft / db.
Az igazi Prosecco Superiore olasz pezsgőbor Valdobbiadene vidékéről
Méltósággal adózik a régmúltnak és a hely szellemének, ahol született melynek azóta is viseli a nevét és a mai napig szigorúan az eredeti recept alapján készül.Cuvée 1926 Valdo Prosecco
- mert Valdobbiadene tartományból származik (eredet védettség)
- mert Prosecco faluban készült az első palack
- mert 1926 –ban indult a vállalkozás
- mert 100% Gléra
Az 1926 Cuvee Prosecco a legértékesebb borvidékről származó gondosan válogatott szőlő válogatásból készül, Valdobbiadene 250 méter és Conegliano 80 méter tengerszint feletti magasságból.
Jó kísérője ezeknek az ételeknek:
Ajánljuk gyümölcsök mellé, előételek, rizottó, halak és tenger gyümölcsei fogyasztásakor illetve az étkezés befejezéséül.
Kiszerelés: 750 ml/palack
Termesztés helye: A legértékesebb borvidékről származó gondosan válogatott szőlő válogatás
Tengerszint feletti magasság és fekvés: Valdobbiadene 250 méter és Conegliano 80 méter a tengerszint felett
Talaj összetétele: Agyagos, meszes
Szőlőfajta: 100% Gléra
Szüret: Kézi szüretelés, szeptember második felében
A must borrá alakulása: Rövid erjesztés a héjon (zárt térben), majd finom préselés
A terület hozama: 13.500 kg/ha
Érlelés: Az első érlelés - cefrén ellenőrzött hőmérsékleten 10 fokon acél tartályban. Habzás után 3 hónapig autoklávban élesztőn, majd két hónap után palackozás
Alkoholtartalom: 11%
Színe: Kristálytiszta, szépen áttetsző, aranylóan tükröződő, szalmasárgás finom buborékokkal.
Illata: Élénk, gyümölcsös illat. Lehengerlően gyümölcsös
Íze: Kiegyensúlyozottan kerek, lágy, lehengerlően gyümölcsös, szép elegáns lecsengéssel.
Fogyasztása: Az ideális fogyasztáshoz fokozatosan hűtsük le, ne tegyük ki hirtelen hőmérséklet változásnak. Nem ajánlott hosszú ideig hűtőben tárolni. 6-7 fokon ideális szervírozásra.