Egy pohár bor a barátokkal
Miért válasszuk a Valdo Proseccot baráti összejövetelekhez?
- mert az olaszok pezsgőbora immár az egész világon népszerű és divatos
- mert garantáltan Valdobbiadene tartományban készült garantáltan Gléra szőlőből mely egyet jelent a minőséggel
- mert a pezsgő kevésbé buborékos, könnyebben csúszó kellemes nem túl száraz és semmiképpen nem édes könnyű változata
- mert a már önmagában is kiváló minőségű alapbort tartályban érlelik élesztővel és nem hozzáadott cukorral és szénsavval próbálják ihatóvá tenni.
- mert elegánsan gyöngyöződik a pohárban
- mert a termékek széles választékával egy teljes menüt végig tudsz kísérni. Legyen az aperitif, welcome drink, könnyű előétel mellé, tésztás halas ételekhez, rizottókhoz, fűszeresebb nehezebb húsos ételekhez és édességekhez.
Amit érdemes tudnod a választásnál
BRUT - száraz
EXTRA DRY – kevés cukor
DRY – több cukor
A PROSECCO SOHA NEM ÉDES!
Néhány recept
Aperol Spritz
Az Aperol Spritz mely már senki előtt nem ismeretlen, egy prosecco alapú koktél. Olaszországban ez az egyik legkedveltebb ital, ebéd előtti aperitifként, vacsora előtt happy hour gyanánt, a délutáni beszélgetések ideális kísérője, a forró nyári napok frissítő üdítője.
- 1/3 Aperol
- 1/3 Prosecco Valdo
- 1/3 szódavíz
- egy szelet narancs
- 2-3 jégkocka
Ahhoz hogy a Prosecco Valdobbiadene Superiore élmény teljes legyen bizonyos játékszabályok betartására van szükség:
- Lehűteni a palackot
- Beletenni a palackot a pezsgős vödörbe 30- 40 percre félig jéggel, félig vízzel megtöltve.
- Amennyiben hűtőszekrényben kívánod lehűteni 24 órával a fogyasztás előtt tedd be!
- Kerüld a hirtelen hőmérséklet ingadozást, mert tönkreteheti a bort.
- Soha ne tedd a palackot a mélyhűtőbe!
- Az ideális fogyasztási hőmérséklet 7 és 10 fok közötti.
Kik Kehely vagy pezsgős pohár a legalkalmasabb a Prosecco fogyasztására, melyet mindig decinként szervírozunk, hogy a termék minden jellegzetességét, a Perlage (gyöngyöző) hatást kiérezzük, élvezzük.
Várjuk Prosecco megrendeléseteket szeretettel! :)
Elisabetta, Mario, Giovanni, Tamás, Attila, Norbert, Zoltán